Η ελληνική σημαία στα 8.586 μέτρα

Η ελληνική σημαία στα 8.586 μέτρα

Οι Αντώνης Συκάρης και Φώτης Θεοχάρης πάτησαν στη δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων. Το θρυλικό για τους ορειβάτες όρος Κανγκτσενγιούνγκα των Ιμαλαΐων, που είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου με ύψος 8.586 μέτρα και η δυσκολότερη τεχνικά, πάτησαν ο Αντώνης Συκάρης και ο Φώτης Θεοχάρης και έχουν κάθε λόγο να επιστρέφουν γεμάτοι υπερηφάνεια για τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής ορειβασίας.

Οι δυο τους κατάφεραν να επιβιώσουν επί 51 ημέρες στην οροσειρά στα σύνορα μεταξύ Νεπάλ και Ινδίας και τελικά να ανεβούν στο Κανγκτσενγιούνγκα. Η επιτυχία τους αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική σε κορυφές άνω των 8.000 μέτρων και έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια καμία προσπάθεια ορειβατών δεν στέφθηκε με επιτυχία και το όρος παρέμενε απάτητο, ώσπου «υποτάχθηκε» στις ικανότητες των δύο Ελλήνων!

Ο 55χρονος Αντώνης Συκάρης, έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Ποτέ ξανά στα βουνά του κόσμου δεν ένιωσα στο πρόσωπό μου τέτοια φρεσκάδα όταν ο παγωμένος αέρας με μεθούσε, μου άλλαζε τη διάθεση και με έκανε ανεξήγητα ευτυχισμένο».

NO COMMENTS

Leave a Reply