Ελληνική πρωτιά στο Μαραθώνιο του Βόριου πόλου

Ελληνική πρωτιά στο Μαραθώνιο του Βόριου πόλου

“Είναι, σαν ένας Εσκιμώος να τρέχει στην έρημο!” είπε ο νικητής του μαραθωνίου Αργύρης Παπαθανασόπουλος. Κρατώντας την ελληνική σημαία και έχοντας καλυμμένο το σώμα και το πρόσωπό του με πάγο, ο Έλληνας δρομέας, ήταν ο νικητής στον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου.

Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, διεξήχθη ο συγκεκριμένος μαραθώνιος, μιας και η θερμοκρασία, ήταν στους -33 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που  εξάντλησε τον Έλληνα αθλητή.

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, μπροστά από 36 αντιπάλους, με χρόνο 4 ώρες  34 λεπτά και 36 δεύτερα και να καρφώσει το κοντάρι με τη γαλανόλευκη, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον δεύτερο Μολδαβό Βολόσιν (5 03΄26΄΄) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5 03΄34΄΄).

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Έλληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα! Είναι σαν ένας Εσκιμώος να τρέχει σε κούρσα στην έρημο!» είπε στη γραμμή τερματισμού ο δρομέας που κατέκτησε τον Βόρειο Πόλο.

 

Oταν δεν τρέχει, ο Έλληνας δρομέας ζει στη Βρετανία και εργάζεται ως χειρουργός με ειδίκευση στην επείγουσα ιατρική, στο Tameside General Hospital. Οι στόχοι του δεν τελειώνουν ποτέ και επιδιώκει να τρέξει τουλάχιστον έναν μαραθώνιο σε κάθε ήπειρο! Έτσι, του απομένουν η έρημος Γκόμπι στα σύνορα Κίνας – Μογγολίας και ο υπερμαραθώνιος της Ωκεανίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply