Ιράν: Επιθέσεις του ISIS σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί

Ιράν: Επιθέσεις του ISIS σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί

Συντονισμένες επιθέσεις εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Ιράν. Ενοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο με καλάσνικοφ σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους, ενώ έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνί ένοπλοι άνοιξαν πυρ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως η επίθεση στη βουλή έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB. Πριν από λίγο το πρακτορείο Mehr επικαλούμενο ιατρικές πηγές ανέφερε ότι από τη διπλή επίθεση στη βουλή και το Μαυσωλείο του Χομεϊνί σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και 39 τραυματίστηκαν.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM. Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, ενώ σύμφωνα με το ημιεπισημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Το κρατικό πρακτορείο IRNA λέει ότι πέθαναν στο νοσοκομείο δύο απ’ τους συνολικά 38 τραυματίες, άγνωστο αν περιλαμβάνεται σ’ αυτούς κι ο φύλακας της βουλής, που αναφέρθηκε νωρίτερα ότι είναι νεκρός.

NO COMMENTS

Leave a Reply