Πούτιν σε Τσίπρα: Κάποια επενδυτικά σχέδια έχουν παγώσει

Πούτιν σε Τσίπρα: Κάποια επενδυτικά σχέδια έχουν παγώσει

«Καλά διμερή σχέδια βρίσκονται στην ατζέντα ΕλλάδαςΡωσίας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουν παγώσει, αλλά έχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο Βλ. Πούτιν στον Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο, μεταδίδει το ITAR TASS. Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι το εμπόριο μεταξύ των δυο κρατών αυξήθηκε κατά 80% τους πρώτους δύο μήνες του 2017.

«Υπάρχουν κάποιες θετικές τάσεις στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, ο οποίος ενισχύθηκε πάνω από 4% το 2016. Και τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά 43%», ανέφερε ο Βλ . Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν, αναφέρεται στο δημοσίευμα του ITAR TASS. «Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές τάσεις στο διμερές εμπόριο αλλά και την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της» δήλωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι η εισροή τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα αυξάνεται.

NO COMMENTS

Leave a Reply