Επίθεση κοντά στην μονή Αγίας Αικατερίνης στο Ορος Σινά

Επίθεση κοντά στην μονή Αγίας Αικατερίνης στο Ορος Σινά

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση, που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου. Σύμφωνα με πηγές η επίθεση είχε στόχο στις δυνάμεις ασφαλεία και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά στην είσοδο του μοναστηριού.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Sky News Arabia, νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και οι τραυματίες είναι τρεις. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο, ότι οι πυροβολισμοί έγιναν από     έναν δράστη κατά πάσα πιθανότητα από την κορυφή του βουνού, με στόχο την μονάδα ασφαλείας, που βρίσκεται στο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Οι δυνάμεις ασφαλείας αποτελούνται από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News Arabia ενώ δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη φύση της επίθεσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, με αφορμή την είδηση που μεταδόθηκε και από την κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, για ένοπλο επεισόδιο σε φυλάκιο της αστυνομίας στην περιοχή του θεοβάδιστου μοναστηριού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό να προήλθε από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και πιθανόν τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Όλοι οι μοναχοί της μονής και όλοι οι προσκυνητές είναι καλά στην υγεία τους.

NO COMMENTS

Leave a Reply