Το Ρίο φόρεσε τα γιορτινά του για την έναρξη της Ολυμπιάδας

Το Ρίο φόρεσε τα γιορτινά του για την έναρξη της Ολυμπιάδας

Oι 31οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτελούν γεγονός, καθώς ξεκίνησε στο φημισμένο στάδιο Μαρακανά η τελετή έναρξης. Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη για την τελετή του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη, όπου θα συμμετάσχουν αθλητές από 207 χώρες αγωνιζόμενοι σε 28 αθλήματα. Δε λείπουν ωστόσο και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τους Ολυμπιακούς και ειδικότερα για το κόστος τους, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Την τελετή έναρξης υπολογίζεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Υφήλιο. Εχουν επιστρατευτεί 300 χορευτές, 5.000 εθελοντές και 12.000 κοστούμια, αλλά και πασίγνωστες φυσιογνωμίες όπως η Βραζιλιάνα τοπ μόντελ Ζιζέλ.

Το Ρίο θέλει να «σπάσει» την παράδοση των ακριβών παραστάσεων, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός παραγωγός Μάρκο Μπάλιτς, μετά την ολοκλήρωση της τελικής πρόβας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Reuters», η γιορτή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα είναι προσαρμοσμένη στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες της χώρας. «Αυτή δεν είναι μία πολυτελής εκδήλωση με δεδομένη την κατάσταση στη Βραζιλία» δήλωσε ο κ. Μπάλιτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε αρκετές τελετές, συμπεριλαμβανομένων και των Χειμερινών το 2014 στο Σότσι. «Δεν θα έχει το μεγαλείο του Πεκίνου, τα τεράστια ειδικά εφέ της Αθήνας, την εκκεντρικότητα και τις τεχνολογικές δεξιότητες του Λονδίνου. Είναι μια τελετή έναρξης αναλογικής», δήλωσε ο κ. Μπάλιτς. Να σημειωθεί ότι η παράσταση, αναμένεται να κοστίσει περίπου το μισό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν στο Λονδίνο το 2012.

Στη τελετή έναρξης θα παρελάσουν στο Μαρακανά περισσότεροι από 11 χιλιάδες αθλητές ενώ ιδιαίτερο χρώμα θα δώσει η παρουσία της προσφυγικής ομάδας, που θα αγωνιστεί υπό την Ολυμπιακή σημαία και περιλαμβάνει δέκα αθλητές, πέντε από το νότιο Σουδάν, δύο από τη Συρία, δύο από το Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία. Οι ΗΠΑ με 554 αθλητές έχουν την πολυπληθέστερη αποστολή, ενώ τη μικρότερη αποστολή, με ένα μόλις μέλος, έχει το Τουβάλου, ένα μικρό έθνος στα νότια του Ειρηνικού. Η νεότερη συμμετοχή είναι αυτή της 13χρονης κολυμβήτριας από το Νεπάλ, Γκαουρίκα Σινγκ. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 97 αθλητές, με τον στίβο να έχει τα πρωτεία με 26 και την κολύμβηση να ακολουθεί με 15. Οι Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 32 εγκαταστάσεις στο Ρίο, αν και τα παιχνίδια ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως το Μπέλο Οριζόντε, η Μπραζίλια, το Μανάους, το Σαλβαδόρ και το Σάο Πάολο. Από κει και πέρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η αποστολή της Ρωσίας, λόγω των κυρώσεων που έχουν υποστεί πάρα πολλοί αθλητές της μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου ντόπινγκ.

NO COMMENTS

Leave a Reply