Πέθανε ο Περικλής Τσαπάρης, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου “Ζεφύριον” της Αλεξάνδρειας

Πέθανε ο Περικλής Τσαπάρης, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου “Ζεφύριον” της Αλεξάνδρειας

3B579191D2336B1C15C2617652D97F68

Αρχηγοί κρατών της Ελλάδας και της Αιγύπτου, καλλιτέχνες, απόδημοι απ’ όλο τον κόσμο, πέρασαν από το ιστορικό παραθαλάσσιο εστιατόριο “Ζεφύριον”, στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, του Περικλή Τσαπάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας φτωχότερο τον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα pyramisnews.gr, o εκλιπών και η σύζυγος του, Βιβή, στήριξαν την εκκλησία των αγίων Αναργύρων, και ήταν οι στυλοβάτες της μακρόχρονης παράδοσης της Ελληνικής Κοινότητας του Αμπουκίρ, 15 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια.

Γεννήθηκε στα Άνω Πεδινά του Ζαγορίου της Ηπείρου, στις 20 Οκτωβρίου του 1929, και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Αμπουκίρ, όπου ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Ήταν γνωστός σε όλους ως “ο γιατρός”, παρόλο που δεν άσκησε το επάγγελμα. Είχε πάντα την πόρτα του και την καρδιά του ανοιχτή για όλους, όσους ζητήσουν τη βοήθεια του.

Την θλίψη του για την απώλεια του Περικλή Τσαπάρη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, Ιωάννης Σιόκας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, με δαπάνη της Κοινότητας.

NO COMMENTS

Leave a Reply