Η πρώτη ελληνική επιχειρηματική αποστολή αεροδιαστημικής στο Ισραήλ

Η πρώτη ελληνική επιχειρηματική αποστολή αεροδιαστημικής στο Ισραήλ

elliniki apostoliΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ελληνική επιχειρηματική αποστολή αεροδιαστημικής στο Ισραήλ, η οποία διοργανώθηκε υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).
Στην αποστολή συμμετείχαν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ και εννέα ελληνικές επιχειρήσεις αεροδιαστημικής: AerospaceVentures, European Sensor Systems, Geosystems Hellas, Inasco, Irida Labs, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Teletel, και TerraSpatium.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στο συνέδριο αεροδιαστημικής «Ilan Ramon» και μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Ισραήλ, τις Rafael, Elbit και IAI, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της ελληνικής βιομηχανίας, γεγονός που έθεσε επί τάπητος θέματα αμοιβαίας συνεργασίας. Οι ισραηλινές εταιρίες ήδη προγραμμάτισαν επισκέψεις στελεχών τους στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα, σε συνάντηση με τη μεγάλη ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία Rafael στη Χάιφα, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε τέσσερις τομείς: συστήματα πρόωσης, σύνθετα υλικά, εξελιγμένοι αισθητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του si-Cluster, παρείχε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας, με στόχο την ανάδειξη των εθνικών στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων και την καλλιέργεια συνεργειών με ισραηλινές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο δρ. Αθανάσιος Πότσης, πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και μέλος του συντονιστικού συμβουλίου του si-Cluster, ανέδειξε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον κλάδο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply