Σαουδική Αραβία, Ελλάδα προωθούν τον τουρισμό

Σαουδική Αραβία, Ελλάδα προωθούν τον τουρισμό

Saudi-Arabia-Greece-to-Boost-TourismΟ πρίγκιπας Σουλταν Μπιν Σαλμαν, πρόεδρος της Σαουδικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων και η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψαν τη Δευτέρα μνημόνιο συνεργασίας που έχει ως στόχο την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών.

Λίγες ώρες μετά από την υπογραφή στης συμφωνίας ο πρίγκιπας δήλωσε στο Arab News: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Είναι ένας παγκοσμίου κλάσης πολιτιστικός προορισμός και η κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας θα επωφεληθούν πολύ από την επίσκεψη τους. Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και του τουρισμού, τον πολιτιστικών ανταλλαγών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας που αφορούν τον τουρισμό.»

Την εκδήλωση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και ο Έλληνας Πρέσβης στο Ριάντ Ιωάννης Χριστοφίλης, συνοδευόμενος από μια ομάδα εκλεκτών Ελλήνων.

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε συνέντευξη της στο Arab News, είπε, πως η Ελλάδα είναι το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού και η Σαουδική Αραβία είναι το λίκνο του αραβικού πολιτισμού και μια χώρα με ιδιαίτερη σημασία για την συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, δήλωσε πως οι δυο χώρες θα ανταλλάξουν γνώσεις τεχνογνωσίας και εμπειρίες. «Πιστεύουμε πως η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά, πολλές εμπειρίες και γνώσεις για να μοιραστούν, όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε σχέση με την αποκατάσταση και την ανάδειξη της ιστορίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού.», είπε η Υπουργός.

Τέλος, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερους Σαουδάραβες στη χώρα μας και περισσότερους Έλληνες στη χώρα σας , αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ.»

NO COMMENTS

Leave a Reply