Η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνία για τον τουρισμό

Η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνία για τον τουρισμό

Kefaloggiani_Saudi-ArabiaΗ Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν σήμερα μια συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Επίσης, η συμφωνία θα προσφέρει και ευκαιρίες να δείξει η Ελλάδα το τουριστικό της προϊόν και τις υπηρεσίες της στην τοπική αγορά.

Από την πλευρά της Ελλάδας τη συμφωνία θα υπογράψει η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Το σχέδιο είναι να επιτύχουμε συνεργασία μεταξύ της Αθήνας και του Ριάντ σε όλους τους τομείς που αφορούν τον τουρισμό», δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης Ιωάννης Χριστοφίλης σε συνέντευξη του την Κυριακή.

Επίσης, δήλωσε πως «Η Ελλάδα, που κατέχει την προεδρία της ΕΕ, έχει λάβει και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας».

Η υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης της χώρας, καθώς και με φορείς που σχετίζονται με την τουριστική αγορά. Θα παρουσιάσει, σε αρμόδιους παράγοντες της χώρας και εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να δεχθεί ξένες επενδύσεις στον τουριστικό αλλά και άλλους τομείς.

Επίσης, θα αναφερθεί στο υλοποιούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται με αφορμή την ανοδική πορεία του κλάδου και τη διεύρυνσή του σε ειδικές μορφές τουρισμού.

NO COMMENTS

Leave a Reply