Πακιστάν: Ελεύθερος ο Αθανάσιος Λερούνης

Πακιστάν: Ελεύθερος ο Αθανάσιος Λερούνης

thanasis-lerounis-kalasΑφγανοί ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη οκτώ μήνες μετά την απαγωγή του στην περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα πακιστανός αξιωματούχος.
Ο Αθανάσιος Λερούνης, πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, είχε απαχθεί, και ο σωματοφύλακάς του είχε πυροβοληθεί θανάσιμα, έξω από το μουσείο του στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2001.
Ο πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος Ρεχματουλάχ Ουαζίρ στο Τσιτράλ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν και πακιστανοί αξιωματούχοι τον μετέφεραν στο Τσιτράλ χθες τη νύκτα.
“Είναι εδώ. Φαίνεται μια χαρά. Είναι υγιής”, δήλωσε ο πακιστανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.
“Είχαν διάφορα αιτήματα, αλλά δεν τα αποδεχθήκαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του μέσω διαπραγματεύσεων και …πίεσης”, είπε ο Ουαζίρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Chitral Times», ο Λερούνης ενδεχομένως να μεταφερθεί αεροπορικώς, ακόμη και σήμερα, στην ελληνική πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply